У світі нам часто доводиться стикатися із законом. Будь-які розбіжності чи то розлучення, розподіл майна чи житлові суперечки вимагають вирішення з боку закону. Навіть весілля тепер не обходиться без укладання шлюбного контракту. Будь-якій людині в таких ситуаціях потрібна юридична консультація та хороша правова підтримка, тому послуги адвоката мають великий попит сьогодні.

Але, як і в будь-якій професії, тут зустрічаються ті, хто добре виконує свою роботу та ті, хто погано. Хороший адвокат – рідкість. Як не помилитися та правильно обрати адвоката? Про це ми розповімо вам у цій статті. Людина впізнає свого співрозмовника двома способами: вербальним (спілкування) та невербальним (зовнішність). Звідси можна виділити кілька ознак, за якими вам буде легше оцінити професіоналізм адвоката та якість юридичних послуг, які він надає.

Громадяни, здійснюючи угоду з відчуження нерухомості, повинні зважити і проаналізувати всі ризики, продумати схему відчуження, передачу грошей тощо.

У цій ситуації юридична допомога просто потрібна.

Зазначимо, що за договором купівлі-продажу нерухомості продавець зобов'язується передати у власність покупця нерухоме майно, а саме: земельну ділянку, будівлю, споруду, квартиру та інше нерухоме майно.

Сторонами договору купівлі-продажу нерухомості виступають фізичні та юридичні особи, у тому числі суб'єкти підприємницької діяльності.

Істотними умовами договору продажу нерухомості є умови про предмет та ціну. Умова про предмет договору має містити такі дані, що встановлюють нерухоме майно, яке підлягає передачі покупцю за договором. За відсутності таких даних у договорі умови про нерухоме майно вважається не узгодженим, а договір – неукладеним.

Безперечно, кожен має займатися своєю справою: пекар — пекти хліб, шевець — шити взуття, а адвокат представляти інтереси клієнтів у суді. Однак послуги останнього нині дорогі. Що робити, якщо судового розгляду не уникнути, а зайвих грошей немає? Вихід один: освоїти судову абетку самостійно.

Отже, якщо у вас виникла спірна ситуація або ваші права та законні інтереси були порушені (не повернули борг, не виплатили зарплату, постало питання про поділ майна тощо), має сенс вирішити свої проблеми за допомогою судді. Для цього, як ви вже зрозуміли, потрібно скласти позовну заяву, але насамперед слід дізнатися, до якого суду доведеться звертатися. Адже якщо неправильно визначити підсудність справи, позовну заяву можуть повернути і ви згаяєте дорогоцінний час.

Крок перший. До якого суду звертатися Отже, з особистих питань слід звертатися до суду загальної юрисдикції. Але якщо людина є підприємцем і у неї виникли проблеми щодо її підприємницької діяльності, то їй пряма дорога вже до господарського суду. Адже в цьому випадку підприємець розглядається не як громадянин, а як суб'єкт господарювання. До речі, у господарському суді шукають справедливості у спорах, пов'язаних із підприємницькою діяльністю, та всі юридичні особи.

У кожного бізнесмена, підприємства, компанії завжди існує як мінімум 2 варіанти вирішення питання щодо правового захисту організації:

1) створити юридичний департамент та утримувати штат юристів, забезпечувати їхню перепідготовку під Вашу галузь та систематичне підвищення кваліфікації, платити їм заробітну плату не менше 10000грн. на місяць, соцпакет. Але при цьому Вам необхідно спрогнозувати, з якою періодичністю буде потрібно їх втручання у складні питання Вашої господарської діяльності, та об'єднати економічну доцільність формування та утримання даного відділу. Вигідний Вам такий Варіант?

За період існування незалежної України було створено досить широку законодавчу базу у сфері регулювання відносин щодо використання об'єктів інтелектуальної власності, але механізм захисту авторських та суміжних прав не завжди спрацьовує. У цьому випадку чи не єдиним ефективним методом боротьби із порушниками залишається захист прав у судовому порядку. Однак більшість авторів не користуються цією можливістю. Можна виділити низку причин такої пасивності авторів та правовласників.

Недосвідченість авторів

Актуальною проблемою є недосвідченість самих авторів. Інформаційний вакуум, який спостерігався довгий час у цій сфері, викликав ситуацію, коли автори не знайомі навіть з елементарним обсягом своїх прав і не можуть самостійно оцінити — порушено їхні права взагалі. Сьогодні можемо спостерігати поступове покращення ситуації. Зокрема, усвідомлення інтелектуальної праці як реального капіталу та актуалізація його цінності стає важливим стимулом для авторів у вивченні законодавчого забезпечення їх діяльності. Цьому сприяє й активна педалізація теми у засобах масової інформації, проведення організаціями, які працюють у сфері інтелектуальної власності, спеціалізованих семінарів та конференцій тощо.

У судовій практиці дедалі частіше виникають суперечки, пов'язані із захистом прав на об'єкти права інтелектуальної власності. Останнім часом набули поширення суперечки, пов'язані із співвідношенням правової охорони торгових марок та об'єктів авторського права. Тому вивчення правового режиму вказаних об'єктів у контексті захисту прав інтелектуальної власності є дуже актуальним.

Правовий аналіз судової практики дозволяє зробити висновок: коли майнові права на торгову марку протиставляються майновим правам автора, суди посідають різні позиції. Вони не напрацювали уніфікованого підходу до зазначеного співвідношення. У зв'язку з цим доцільно розглянути правову природу та особливості прав на торгові марки та твори. Взаємозв'язок зазначених об'єктів обумовлений обсягом їх правової охорони, і навіть специфікою об'єктів права інтелектуальної власності.

Із прийняттям у першому читанні 1 лютого 2011 року Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права та суміжних прав» № 6523 (далі — Проект Закону), у періодичних виданнях з'явилася недостовірна інформація про запровадження податку на флеш-носії, диски та принтери.

Зокрема, ЗМІ зазначають, що ВРУ планує ухвалити закон, який фактично запроваджує податок на флеш-носії, диски, принтери, копіювальні та інші прилади та матеріальні носії, при застосуванні яких можливе здійснення так званого «репрографічного відтворення» творів.

Зазначене викликає обурення, оскільки неправильне трактування чинного Закону «Про авторське право та суміжні права» (далі — Закон) та Проекту Закону представниками ЗМІ та масове поширення недостовірної інформації призводить до неправильного розуміння громадянами України законодавства у сфері авторського права та суміжних прав, надалі наводить до спотворення правосвідомості, як наслідок порушення авторських прав.

На сьогоднішній день юридичні послуги стають життєвою необхідністю кожної людини. З самого народження ми є частиною суспільства, яке підпорядковується певним юридичним законам. Ми є споживачем різноманітних послуг, звертаємось до різних державних органів та установ. Ми укладаємо шлюби та реєструємо народження дітей, будуємо власний бізнес та приймаємо на роботу людей.

Скільки договорів могло б принести відчутний прибуток, скільки законних інтересів учасників під час укладання різних угод могло б бути дотримано, а судових справ виграно, якби підприємці та прості громадяни завчасно зверталися до адвоката за юридичною допомогою та правовою експертизою документів!

Для більш ефективного задоволення потреб наших клієнтів ми надаємо спеціальні програми з абонентського обслуговування фізичних осіб.

"Особистий адвокат" - це абонентська програма, яка передбачає комплекс юридичних послуг для однієї людини. Укладання договору за цим типом послуг встановлює відносини між людиною, яка дбає про свою правову безпеку, та адвокатом. Ви стаєте нашим Клієнтом, незалежно від того, є у Вас на момент укладання договору питання до адвоката. Але якщо допомога чи експрес консультація по телефону все-таки знадобиться, адвокат не відповість «Я зайнятий, зателефонуйте пізніше…». Надання допомоги на запит Клієнта має пріоритетне значення для адвоката перед будь-якими людьми, які вперше звертаються до нього за допомогою.